Μεγάλη καμπάνια ξεκινάει το υπουργείο Παιδείας, προσκαλώντας εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα που προχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε ρηξικέλευθα εκπαιδευτικά προγράμματα, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Το υπουργείο θα βραβεύσει τα καλύτερα από αυτά, ενώ θα ακολουθήσει αντίστοιχος πανελλαδικός διαγωνισμός και για τους μαθητές.
Χθες η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε με ομάδα εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι και διακρίθηκαν στην περιοχή τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο: αποφάσισαν όταν τελειώνουν τη διδασκαλία τους στο σχολείο, να αφιερώνουν και τον ελεύθερο χρόνο τους στην καθοδήγηση των μαθητών τους και να προχωρούν σε... ιντερνετική διδασκαλία. Ετσι, μέσω του Διαδικτύου και συγκεκριμένων ιστοσελίδων κατευθύνουν τους μαθητές τους σε ασφαλή «μονοπάτια» γνώσης, διοργανώνουν έρευνες, συνεργασίες και επικοινωνούν με άλλα σχολεία. Ανάμεσά τους ο 45χρονος Βαγγέλης Κολτσάκης , ο οποίος έχει στήσει μια ιστοσελίδα (http:kga. based.gr) στην οποία συνεχίζει τη διδασκαλία του εθελοντικά μετά το σχολείο. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του συζήτησε ο ίδιος αλλά και η συνάδελφός του κυρία Αικατερίνη Προκοπίου με την υπουργό Παιδείας, η οποία τους κάλεσε για να τους συγχαρεί για την πρωτοβουλία τους.
«Αυτό είναι το θετικό πρόσωπο της εκπαίδευσης» δήλωσε χθες η κυρία Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντησή της με τους εκπαιδευτικούς. «Εχουμε πάρα πολλούς τέτοιους εκπαιδευτικούς στις σχολικές τάξεις και θέλουμε να τους δείξουμε ότι είμαστε κοντά τους. Εχουμε ανάγκη ανάδειξης θετικών προτύπων στην εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί αυτοί κάνουν σπουδαία δουλειά. Σήμερα το Διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να ανοίξει τους ορίζοντες των μαθητών».
ΒΗΜΑ 30/1/2010
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τάδε έφη