Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Εθνικό Θέατρο δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης με παραστάσεις στο θέατρο της Δραματικής Σχολής από τελειόφοιτους σπουδαστές και με παραστάσεις σε σχολεία από την Εφηβική Σκηνή. Συνεχίζονται ακόμη, τα εργαστήρια δημιουργικής κίνησης και θεατρικής αγωγής για παιδιά και εφήβους.

Από τον Νοέμβριο του 2012: 

Ελένη του Ευριπίδη

ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σκηνοθεσία:Δημήτρης Καραντζάς

Μετά την πολύ θερμή υποδοχή της Αντιγόνης του Σοφοκλή από μαθητές και καθηγητές των γυμνασίων και λυκείων της Αθήνας, η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει την Ελένη του Ευριπίδη, διατηρώντας την ίδια γραμμή στην προσέγγιση του ανεβάσματος: τέσσεις νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί με ελάχιστα σκηνικά μέσα και μια ευέλικτη, σύγχρονη σκηνοθετική οπτική στήνουν μέσα στις τάξεις των σχολείων μια παράσταση που μιλάει άμεσα στα παιδιά και τους επιτρέπει να δουν με άλλη ματιά τη "σχολική" τους ύλη. 
Το έργο του Ευριπίδη, ένα αιρετικό, αντιπολεμικό κείμενο, ζωντανεύει θεατρικά, με τη σκηνοθετική ματιά του νέου και ταλαντούχου σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η γλώσσα και το πνεύμα των μεγάλων τραγικών μπορούν να είναι οικεία και απόλυτα συνδεδεμένα με τις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων.

Περισσότερες πληροφορίες στο Εθνικό Θέατρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη