Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

"Γυμνά Καλώδια" - Πρόσκληση σε παρουσίαση


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς «Αθ. Χριστόπουλος» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και παρουσιάζει τη βραβευμένη ποιητική συλλογή «Γυμνά Καλώδια» της Στέλλας Γιανναράκη.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς.
Την ποιητική συλλογή θα παρουσιάσει η Αγγελική Μπαλτατζή, φιλόλογος ενώ θα απαγγείλει ποιήματα η Μαρία Μουστάκα, γεωλόγος-ηθοποιός.
Η Στέλλα Γιανναράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τα τελευταία χρόνια ζει στην Καστοριά, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η πρώτη της ποιητική συλλογή "Γυμνά Καλώδια" είναι μια απόπειρα να μιλήσει για την "απώλεια".
Η συλλογή απέσπασε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό ποίησης της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας "Τέχνη" Κιλκίς (Ιούνιος 2010) και το ποίημα "Γυμνά καλώδια" το 2ο βραβείο στους Δελφικούς αγώνες ποίησης που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Ιούνιος 2010).
Η Αφροδίτη Σιβετίδου, καθηγήτρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναφέρει «...η συλλογή με τον τίτλο "Γυμνά καλώδια" υπόσχεται να μας οδηγήσει στα μύχια της ανθρώπινης ύπαρξης επικοινωνώντας προσωπικά με τον καθένα...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη