Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Διαγωνισμός ορθογραφίας

12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας αφιερωμένος στη μνήμη του Χρίστου Τσολάκη

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10:30, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξάνδρου Σβώλου με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, τους Φίλους του Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος».

alt  Συμμετείχαν αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όλης της χώρας. 
Κάθε Γυμνάσιο μπορούσε να αντιπροσωπευθεί από έναν μαθητή ή μαθήτρια από κάθε τμήμα της Γ΄ τάξης. Οι ερωτήσεις πουυποβλήθηκαν  στους μαθητές/μαθήτριες σχετίζονταν με τη γραμματική αναγνώριση λέξεων, με την ετυμολογία, την ορθογραφία, τη σημασία της και την ένταξή της σε μια περίοδο. Οι λέξεις επιλέγονταν από τα σχολικά βιβλία των τριών τάξεων του Γυμνασίου και η ορθογραφία της λέξης ήταν σύμφωνη μ’ αυτή της Νεοελληνικής Γραμματικής που διδάσκεται. Η λέξη-θέμα καθορίστηκε με κλήρωση (από κληρωτίδα από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο). Οι απαντήσεις δίνονταν μέσα σε τρία (3) λεπτά προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. 
Οι διαγωνιζόμενοι αξιολογήθηκαν από Επιτροπή Εκπαιδευτικών, επιλέχθηκαν τελικά 10 διαγωνιζόμενοι, από τους οποίους οι τρείς πρώτοι θα λάβουν οικονομικά έπαθλα ενώ οι υπόλοιποι επτά θα λάβουν τιμητική διάκριση και ένα ακόμη βιβλίο. 
Email: k.vogdanos@thessaloniki.gr.

Σημειώνουμε ότι στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος και μαθητές από την Καστοριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη