Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

5ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας - Διευκρινήσεις




Σας ενημερώνουμε ότι ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων της Καστοριάς θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς, από τις 10.00 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν.
Έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 μαθητές από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια της Π.Ε. της Καστοριάς. Καλούμε όλους τους μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή να προσέλθουν εγκαίρως και να παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Επιδιώκοντας την εγκυρότερη και αντικειμενικότερη βαθμολόγηση των διαγωνιζόμενων μαθητών, αυτοί θα κληθούν να απαντήσουν -σε ορισμένο χρόνο- στην ορθογραφία (γραπτά με αναγραφή στον πίνακα) και προφορικά στην ετυμολογία, την ερμηνεία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες θα επιλέγονται με κλήρωση από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο. Οι λέξεις προέρχονται από όλα τα σχολικά βιβλία των τριών τάξεων του Γυμνασίου. 
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν στο Α και Β επίπεδο. Με βάση το άθροισμα της βαθμολογίας των Α και Β επιπέδων θα προκριθούν στο Γ επίπεδο οι δέκα πρώτοι. Για την ανάδειξη του τελικού νικητή θα συνυπολογιστεί η βαθμολογία όλων των επιπέδων αναλογικά. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του ΣΦΚ.
Οι τρείς πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα λάβουν δωροεπιταγές από κατάστημα τεχνολογίας, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.
Από τη μεριά μας ως ΣΦΚ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και βοήθησαν στη διοργάνωση και του φετινού διαγωνισμού, καθώς και τους φιλολόγους-εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τον θεσμό και προετοιμάζουν τους μαθητές τους.
Παρακαλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων της Π.Ε. Καστοριάς να ενημερώσουν τους μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό και τους φιλολόγους που έχουν αναλάβει την προετοιμασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη