Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Ψηφιοποιημένα σχολικά βιβλία Λογοτεχνίας (1884-1977)Στην ιστοσελίδα http://users.sch.gr/chkoumpar/ αναρτήθηκαν σε ψηφιακή μορφή 129 "Νεοελληνικά Αναγνώσματα", τα οποία συγκροτούν το διασωσμένο και προσωπικό, πλήρες κατά το δυνατόν, Αρχείο της Χρ. Κουμπάρου-Χανιώτη. Πρόκειται για τα σχολικά εγχειρίδια που διδάσκονταν στην Ελλάδα για το μάθημα των "Νέων Ελληνικών" (Λογοτεχνίας) από το 1884 έως το 1977 στους κύκλους εκπαίδευσης που αντιστοιχούν στη σημερινή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
     Ο αναγνώστης/ερευνητής σε αυτό το ψηφιοποιημένο Αρχείο μπορεί να βρει 4.000 έργα 500 περίπου συγγραφέων που ανθολογούνται και έτσι να μελετήσει την ιδεολογική κατεύθυνση και τη θεωρητική συγκρότηση του μαθήματος. Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός της πράξης έχει πλέον διαθέσιμο ένα πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για τη διδασκαλία του μαθήματος της Λογοτεχνίας και μάλιστα σύμφωνα με τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα για τα Πιλοτικά Γυμνάσια και την Α΄ Λυκείου.
          Για τους ειδικούς ερευνητές διατίθενται δωρεάν τρία DVDs με αυτά τα ψηφιοποιημένα σχολικά εγχειρίδια και δύο σχετικές μονογραφίες.
Πληροφορίες:  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Χρ. Κουμπάρου, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων


Ιστοσελίδα: http://users.sch.gr/chkoumpar/
Αρ. τηλεφ.: 2104176795 και 6978004463


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη