Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Άργος Ορεστικό

Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων! Επισκεφθείτε τα μουσεία της χώρας με ελεύθερη είσοδο!
Με το μήνυμα «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς» γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.
 
Στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, με τα Μουσεία να γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα και Νύχτα στις 18 και 19 Μαΐου διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων.
Εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Mουσεία και Iδρύματα σε όλη την Ελλάδα έως και τις 31 Μαΐου με επίκεντρο την 18η Μαϊου. Ο φετινός εορτασμός έχει ως θέμα την ενδιαφέρουσα εξίσωση «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα)=Κοινωνική Αλλαγή». Τιμώμενο Μουσείο για το 2013 είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών. Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, η είσοδος σε όλα τα Μουσεία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων σε όλα τα μουσεία της χώρας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού γιορτάζει με «Ένα τραγούδι για το Μουσείο» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου.
Οι χορωδίες του Μορωτικού Συλλόγου «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» και του Συλλόγου Μικρασιατών «Η ΚΥΖΙΚΟΣ» τραγουδούν στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο παραμένει ανοιχτό για το κοινό από τις 18:30 έως τα μεσάνυχτα. Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη