Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες στην ΚαστοριάΑπό τον Δήμο Καστοριάς

Μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη έρευνα για το Εθνικό Ορφανοτροφείο Καστοριάς πρόκειται να παρουσιαστεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς. Ο Δήμος Καστοριάς φιλοξενεί την ομιλία του  συμπολίτη μας κ. Πάνου Τσολάκη, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, ο οποίος θα μιλήσει για την ιστορία και την εξέλιξη του σημαντικού αυτού Ορφανοτροφείου τόσο για την αρχιτεκτονική του όσο και για την ιστορία του ως θεσμό.

Το ενδιαφέρον αρχοντικό του 1700 που εμπεριέχεται στο κτήριο του Ορφανοτροφείου αλλά και η μεγάλη οικογένεια από την Καστοριά, από την οποία προέρχονται σημαίνοντα πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής ιστορίας και σχετίζεται με το Εθνικό Ορφανοτροφείο Καστοριάς είναι λίγα μόνο από τα ξεχωριστά σημεία που θα παρουσιαστούν στους δημότες Καστοριάς.

Από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα:

Επίσης: 


Ο Δήμος Καστοριάς 
σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη 
και τον Σύνδεσμο Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας με τους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου «ΦΙΛΙΑ» 
διοργανώνουν έκθεση Ρώσων καλλιτεχνών στο αρχοντικό Βέργου Καστοριάς 
με τίτλο On the crossroad of peoples and cultures  
από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου 2013.
Πρόκειται για τη 2η έκθεση που πραγματοποιούν στη Β. Ελλάδα οι Ρώσοι καλλιτέχνες, όλοι μέλη Διεθνών και Ρωσικών Ενώσεων Καλλιτεχνών. Πρόκειται για τους: Valeriy Morozov (ζωγραφική), Valentina Kuzmicheva (ζωγραφική), Klarissa Lonshakova (αγιογραφία), Ekaterina Shirokova (ζωγραφική), Olga Panchenko (χειροτεχνήματα), Petr Panchenko (ζωγραφική), Evgeniya Kove (ζωγραφική), Anton Ketov  (ζωγραφική),  Natalia  Kozlinskaia (ζωγραφική), Olga Sirotinskaia (ζωγραφική, κεραμικά),  Elena Khrustaleva (ζωγραφική).
Εκτός από τα ξεχωριστά δείγματα Αγιογραφίας και Ρώσικης παραδοσιακής δημιουργίας που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει έργα ζωγραφικής που αναφέρονται σε θέματα φύσης, προσώπων, ζώων, τη χώρα της Ρωσίας αλλά και άλλες χώρες όπως και τις ορθόδοξες εκκλησίες.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 στο Αρχοντικό Βέργου, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με τη νέα του φυσιογνωμία ως «Χώρος Τέχνης» του Δήμου Καστοριάς.
Η έκθεση θα λειτουργεί για το κοινό έως τις 21 Οκτωβρίου και ώρες 11.00-14.00& 18.00-21.00.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη