Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Διημερίδα «Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων» (8-9 Μαΐου 2015, Θεσσαλονίκη-ΚΕΓ)

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνει διημερίδα με τίτλο «Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων. Διαδικτυακές κοινότητες εκπαιδευτικών & νέοι ψηφιακοί πόροι του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας» στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία πρωτότυπης μεθοδολογίας εκπαιδευτικών σεναρίων βασισμένων σε ΤΠΕ και δημιουργία εκπαιδευτικών σεναρίων για τα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας στην Α΄/βάθμια και Β΄/βάθμια εκπαίδευση» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας:
α) θα γίνει παρουσίαση της παραπάνω Πράξης και των αποτελεσμάτων της,
β) θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια από ερευνητές που συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος, με έμφαση σε καλές πρακτικές για τη διδασκαλία με ψηφιακά μέσα
(για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση)
και
γ) θα παρουσιαστούν οι νέοι ψηφιακοί πόροι του ΚΕΓ.
Είσοδος Ελεύθερη - οι εγγραφές για τη διημερίδα και τα εργαστήρια της δεύτερης μέρας θα πραγματοποιηθούν επί τόπου κατά την πρώτη ημέρα της διημερίδας. Το πρόγραμμα και το σχετικό υλικό θα αναρτηθεί και στον δικτυακό τόπο http://www.greeklanguage.gr/digital_school_conferences.
Η πρώτη ημέρα της διημερίδας θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming στο κανάλι http://www.ustream.tv/channel/e-ekpaideusi).
Η διημερίδα θα επαναληφθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2015.
 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη