Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Τόπος και χρόνος διεξαγωγής διαγωνισμού ορθογραφίας

Σας ενημερώνουμε ότι ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων της Καστοριάς θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς, από τις 9.00 το πρωί. Ο διαγωνισμός προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Την διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές και όσοι το επιθυμούν.
Για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών που δήλωσαν συμμετοχή παραθέτουμε πίνακα ενδεικτικών λέξεων και των τριών επιπέδων, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε παρόμοιους διαγωνισμούς.

Θυμίζουμε ότι οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα διαγωνιστούν προφορικά στην ορθογραφία, την ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες θα επιλεγούν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο. Οι λέξεις θα έχουν επιλεγεί από όλα τα σχολικά βιβλία των τριών τάξεων του Γυμνασίου και η ορθογραφία της λέξης θα πρέπει να συμφωνεί μ’ αυτή της Νεοελληνικής Γραμματικής και του Ερμηνευτικού Λεξικού Νέας Ελληνικής που διδάσκεται στο Γυμνάσιο. Οι απαντήσεις θα δίνονται σε ορισμένο χρόνο προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας, στα οποία θα προκριθούν οι διαγωνιζόμενοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κάθε φορά.
Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων.
Οι τρείς πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευθούν με έπαθλα από τον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν τιμητική διάκριση και ένα λογοτεχνικό βιβλίο.


Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη