Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ 8ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 8ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές/-τριες Γ΄ Γυμνασίου που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς. Συμμετείχαν τελικά 31 μαθητές/-τριες από διάφορα Ημερήσια Γυμνάσια της Π.Ε. Καστοριάς. Οι μαθητές/-τριες προσήλθαν με συνέπεια και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή άμιλλα.

   Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα με σειρά κατάταξης:

1. Α.Δ. (Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς)

2. Β.Θ. ( 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς)

3. Ζ.Α. (2ο Γυμνάσιο Καστοριάς)

4. Α.Α. (Γυμνάσιο Μεσοποταμίας)

5. Ε.Ι. (2ο Γυμνάσιο Καστοριάς)

6. Δ.Π. (Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς)

7. Π.Χ. (Γυμνάσιο Μεσοποταμίας)

8. Ζ.Ν. (1ο Γυμνάσιο Καστοριάς)

9. Γ.Μ-Ε. (Μουσικό Γυμνάσιο Καστοριάς)

10. Λ.Σ. (Γυμνάσιο Μεσοποταμίας)

   Όλοι οι παραπάνω μαθητές/-τριες προκρίνονται απευθείας στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας, που θα διεξαχθεί στη Φλώρινα στις 3 Απριλίου 2022. Εκεί θα συναγωνιστούν τους μαθητές/-τριες που έχουν προκριθεί από τους αντίστοιχους διαγωνισμούς που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας.

Οι τρεις πρώτοι/-ες έλαβαν δωροεπιταγές και όλοι οι συμμετέχοντες/-ουσες έλαβαν αναμνηστικά δώρα.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές/-τριες προσήλθαν με ζήλο και αυτοπεποίθηση, κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού ενίσχυαν και ενθάρρυναν με ενθουσιώδη χειροκροτήματα τους συναγωνιζόμενους/-ες και με το πέρας του δήλωσαν στην οργανωτική επιτροπή ότι τους άρεσε το στοιχείο της πρόκλησης και του παιχνιδιού που συνάντησαν στον Διαγωνισμό, το ευχάριστο κλίμα, καθώς και το γεγονός ότι ήρθαν σε επαφή με συνομηλίκους τους.

   Επίσης, ιδιαίτερα θετικά ήταν και τα σχόλια των συναδέλφων φιλολόγων των Γυμνασίων της Π.Ε. Καστοριάς, οι οποίοι/-ες παρακίνησαν και προετοίμασαν τα παιδιά να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, τονίζοντας ότι οι διαγωνισμοί αυτού του είδους( γλώσσας-ορθογραφίας-ετυμολογίας) συμβάλλουν στην εξοικείωση των μαθητών/-τριών με την ελληνική γλώσσα και τους δίνουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν τον πλούτο της, τη μοναδικότητά της και τη διαχρονικότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη