Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αποστολή βιβλίων σε φορείς και ιδρύματα όλης της χώρας οργανώνουν τα Public. Βοήθησε και εσύ τώρα!

Μαραθώνιο βιβλίων ξεκινούν τα 36 καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώνοντας τα βιβλία που έχουμε διαβάσει και θα θέλαμε να διαβάσουν και άλλοι.


Σκοπός της όμορφης και χρήσιμης αυτής πρωτοβουλίας είναι να αποσταλούν σε φορείς και ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, από την Αττική ως τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, τον Βόλο, την Πάτρα, τη Ρόδο.Όσοι έχουμε βιβλία που δεν μας χρειάζονται πια μπορούμε όλες τις ημέρες της εβδομάδας να επισκεφθούμε τα κατά τόπους καταστήματα Public και να τα αφήσουμε στα ειδικά σημεία εναπόθεσης βιβλίων που υπάρχουν μέσα στα καταστήματα. Τα βιβλία θα συγκεντρωθούν από την οργάνωση Library4all, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία προσηλωμένη στη δια βίου μάθηση και την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, σε συνεργασία με τα Public και θα δοθούν σε φορείς και ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. Τα βιβλία θα διατεθούν σε δημοτικές βιβλιοθήκες, κέντρα παιδικής μέριμνας, σωφρονιστικά ιδρύματα, στα παιδικά χωριά SOS, σε παραρτήματα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), γηροκομεία κ.ά.

Ο “Μαραθώνιος βιβλίων” είναι μια νέα δράση των Public που ευχόμαστε όλοι να καθιερωθεί. Αξίζει να σημειωθεί, πως το 2011 είχε πραγματοποιηθεί μια εκστρατεία φιλαναγνωσίας και διοργάνωση Book nights, στις οποίες συμμετείχαν συγγραφείς, εικαστικοί και μουσικοί, δράσεις κατά τις οποίες συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 25.000 μεταχειρισμένα βιβλία για την ενίσχυση βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζει να τις υποστηρίζουμε όλοι! Γι’αυτό ψάξτε όλοι τις βιβλιοθήκες σας, πάρτε ένα βιβλίο και αφήστε το στον ειδικό χώρο των καταστημάτων. Κάποια άλλα χέρια, σε λίγο καιρό, θα “ταξιδεύουν” τη σκέψη τους χάρη στην προσφορά σας.
Πηγή: http://fouit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τάδε έφη